K 31.08.2024 končí tzv. kotlíkové dotace pro domácnosti s nižšími příjmy. Podpory na výměny uhelných kotlů ale nekončí. Starobní důchodci, příjemci invalidního důchodu 3. stupně a domácnosti pobírající příspěvek na bydlení nebo přídavek na dítě mohou od 03.09.2024 nově podávat žádosti na výměnu zdroje vytápění v programu Nová zelená úsporám Light Státního fondu životního prostředí.

Žádosti do programu Nová zelená úsporám Light je možné podávat na výměnu původního zdroje vytápění – veškeré kotle na pevná paliva včetně lokálních topidel, dále elektrické topné systémy a plynové kotle. Výše dotace při pořízení nového kotle na biomasu je 110 000 Kč, při pořízení tepelného čerpadla až 150 000 Kč.

Domácnosti, které nesplňují vyjmenované podporované cílové skupiny s nižšími příjmy, mohou od září 2024 žádat dotace na výměnu původních zdrojů vytápění – všech kotlů na tuhá paliva včetně lokálních topidel, elektrických systémů vytápění a plynových kotlů v programu Nová zelená úsporám Standart. Výše dotace na pořízení kotle na biomasu je 65 000 Kč a výše dotace na pořízení tepelného čerpadla až 90 000 Kč.

Více podrobnějších informací Vám rádi poskytneme, administrací žádostí se zabýváme dlouhodobě, změny v podporách sledujeme. Jsme dlouholetí partneři mnoha topenářů a topenářských firem.

Logo ke stažení – Nová zelená úsporámNová zelená úsporám Light - Oficiální stránky obce Chlebičov